market.jpg

Το E-commerce θεωρείται το σπουδαιότερο εργαλείο μιας επιχείρησης

Ένας λόγος που μας αρέσουν οι ιστοσελίδες e-commerce είναι γιατί τα τελευταία χρόνια έχουνε πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους, τόσο στην πληρωτέα επισκεψιμότητα όσο και μέσα από την βελτιστοποίηση που έχουμε δημιουργήσει. Εδώ σε αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μια πολύ απλή προσέγγιση στα e-commerce sites και όχι στα e-shops, όπως έχουνε συνηθίσει να τα αποκαλούν στην Ελλάδα.

Όλοι θέλουν Πωλήσεις

Έτσι αν έχετε επιλέξει ένα θέμα όπου έχει επαναλαμβανόμενες πωλήσεις τότε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια καλή βάση από την οποία μπορείτε να έχετε συνεχείς πωλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε να έχετε υψηλή επισκεψιμότητα πλέον αφού η ιστοσελίδα σας θα μπορεί να υποστηριχτεί από μόνη της. Από την άλλη αν όμως επιλέξετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα με πολλά προϊόντα τότε καλό είναι να την μεγαλώνετε μέρα με την μέρα απλά φέρνοντας νέα προϊόντα, αυξάνοντας καθημερινά ακόμη περισσότερο τα κέρδη σας.

Επίσης αν έχετε επιλέξει ένα e-commerce με πολλά ίδια προϊόντα μπορείτε να κάνετε μεγάλες πωλήσεις ή τουλάχιστον μέσα από την βελτιστοποίηση να έχετε ακόμη μεγαλύτερες, για αυτό προσέξτε να έχετε πάντα ένα πολύ καλό site με ωραίο περιεχόμενο και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Βέβαια για τα διαδικτυακά αυτά μαγαζιά υπάρχουνε πολλές και διάφορες τεχνικές που μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις και την επισκεψιμότητα, την οποία θα μετατρέψετε σε conversions δηλαδή σε πωλήσεις. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι το Google adwords, ή δημιουργία banners ή ακόμη μια μικρή έρευνα ρωτώντας τους πελάτες σας τι είδους προϊόντα θέλουν να προσθέσετε μέσα στο site σας.

Η ιδέα του DropShipping στο site σας

Όλοι θέλουν πωλήσεις λοιπόν αλλά αυτό που θέλουν οι περισσότεροι είναι να μην δεσμεύουν χρήματα σε μεγάλα stock ή να ασφαλίζουν τα εμπορεύματα τους μέχρι να πουληθούν. Για αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί το DropShipping, που δεν είναι τίποτε άλλο από την πώληση μέσα από ένα site ενός προϊόντος, το οποίο προϊόν φεύγει από την αποθήκη του προμηθευτή και πηγαίνει στο σπίτι του πελάτη, με τον πωλητή να κερδίζει ένα ποσοστό από την κάθε πώληση που θα κάνει.

Το E-commerce είναι μια λογική στις πωλήσεις που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια όπου όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε. Ακόμη και οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google και το Bing, λατρεύουν τέτοιες ιστοσελίδες μιας και η πληροφορία πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο είναι μεγάλη και αυτό είναι ακριβώς που θέλουν να έχουν όλες οι ιστοσελίδες.

Λεπτομέρειες

Κατηγορίαe-commerce
Ημερομηνία 27/10/2015
Από G.F.

Tags

e-commerce, dropshipping