responsive-web-design.jpg

Responsive & Mobile Friendly Sites by Creative Look

Τα τελευταία χρόνια διακρίνουμε μια εκρηκτική αύξηση της πρόσβασης στο internet μέσω κινητών συσκευών. Τα smartphones και tablets αυξάνουν ραγδαία το μερίδιο αγοράς τους, και μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αναμένεται να ξεπεράσουν σε απόλυτους αριθμούς τους desktop/laptop υπολογιστές.  To Responsive Design δίνει την λύση!

Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια "

Το Responsive Design] πήρε την ονομασία του από την λέξη "Respond" και σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά και «on the fly» (δηλαδή άμεσα) σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό (orientation) οθόνης.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος πλοηγηθεί σε μια ιστοσελίδα η οποία είναι Responsive, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα smartphone, η ιστοσελίδα θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να κάνει μεγέθυνση ή να κάνει πλάγιο σκρολ για να διαβάσει με ευκολία το περιεχόμενο της.

Με την χρήση του Responsive Design μια ιστοσελίδα μπορεί να λειτουργεί και σαν web application όταν ανοιχτεί από μια φορητή συσκευή όπως (iPhone, iPad, Android, Blackberry etc.).

Πλεονεκτήματα Responsive Web Design[2]:

Διευκόλυνση του επισκέπτη της ιστοσελίδας: Καθώς ο επισκέπτης της ιστοσελίδας δεν χρειάζεται να κάνει συνεχώς μεγέθυνση για να διαβάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, του προσφέρεται ένα πιο ευχάριστο, καλαίσθητο και γρήγορο περιβάλλον για να την εξερευνήσει.

Εύκολη ενημέρωση. Σε αντίθεση με το να υπάρχει μία ιστοσελίδα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία εφαρμογή ή μια άλλη έκδοση ιστοσελίδας για κινητές συσκευές, το Responsive Design διευκολύνει το διαχειριστή της με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνει δύο ιστοσελίδες αλλά μόνο την κεντρική. Κατά συνέπεια αυτό τον γλυτώνει από πολύ χρόνο και έξοδα.

Αύξηση χρηστικότητας και χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδας: Όταν ένας χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα από μια κινητή συσκευή, δεν θα παραμείνει πολύ ώρα στην ιστοσελίδα αν αυτή δεν τον διευκολύνει. Ενώ αν η ιστοσελίδα είναι Responsive οι πιθανότητες να περιηγηθεί σε όλες τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα είναι πολύ υψηλότερες.

Προσαρμοστικότητα: Μία responsive ιστοσελίδα θα προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ανάλυση, η οποία μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμη και να μην γνωρίζουμε.

Κόστος: Η responsive σχεδίαση είναι οικονομικότερη από τη δημιουργία ξεχωριστών ιστοσελίδων ή εφαρμογών για κάθε συσκευή (πχ. Mobile Site). "

H Google στις 21/4/2015 λάνσαρε μια σημαντική ενημέρωση στον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης, η οποία μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ιστοσελίδα σας.

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι προσαρμοσμένη να λειτουργεί σωστά με όλες τις κινητές συσκευές (Mobile Website), τότε μπορείτε να χαλαρώσετε, και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Εάν η ιστοσελίδα σας ΔΕΝ είναι προσαρμοσμένη στο να λειτουργεί σωστά με όλες τις κινητές συσκευές (Mobile Website), τότε θα πρέπει να ενεργήσετε άμεσα.

Πως πρέπει να ελέγξετε την Ιστοσελίδα σας αν είναι Responsive

Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φιλικό εργαλείο της Google στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Απλά εισάγετε τη URL διεύθυνση της ιστοσελίδας σας και ελέγξτε το αποτέλεσμα. Εάν η ιστοσελίδα σας περάσει τον έλεγχο της Google τότε συγχαρητήρια !!!!

Αν δεν περάσει την δοκιμή, τότε σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σας δεν είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές και όταν η Google ενημερώσει τον αλγόριθμο στην μηχανή αναζήτησης σε λιγότερο από ένα μήνα, ο τρόπος που η ιστοσελίδα σας κατατάσσεται σε όλες τις κινητές αναζητήσεις θα επηρεαστεί αρνητικά.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών όπως smartphones και tablets έχει παρουσιάσει σταθερή αύξηση κατά τα τελευταία χρόνια, και αυτό το μοτίβο προβλέπεται να συνεχιστεί. Λέγεται μάλιστα ότι μέχρι και 50% της συνολικής κίνησης στο διαδίκτυο γίνεται μέσω μιας κινητής συσκευής.

Ποια τα 3 Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν δεν είναι Mobile Friendly

Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές, τότε από την 21η Απριλίου θα μπορούσε να χάσει ένα τεράστιο μέρος αυτών των αναζητήσεων, που θα έχει προφανώς αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή σας.

Μην αφήσετε να συμβεί αυτό – θα πρέπει να λάβετε δράση τώρα !

Είμαστε ειδικοί στον τομέα σχεδιασμού ιστοσελίδων και για mobile websites και μπορούμε να σας προσφέρουμε μία από τρεις επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας θετικά ώστε να επωφεληθείτε από την ενημέρωση στον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης της Google η οποία βρίσκεται λιγότερο από ένα μήνα μακριά.

Μπορούμε να σας προσφέρουμε τις ακόλουθες επιλογές ….

  • Μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την ιστοσελίδα σας με ένα νέο και σύγχρονο σχεδιασμό έτσι ώστε να ανταποκρίνεται και να λειτουργεί τέλεια σε όλες τις κινητές συσκευές.
  • Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πλήρη ιστοσελίδα για κινητές συσκευές (mobile website) με βάση την τρέχουσα ιστοσελίδα σας.
  • Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα για κινητές συσκευές (mobile website) με τις βασικές απαιτήσεις που θα σας επιτρέψει να περάσετε το τεστ της Google.

Λεπτομέρειες

Κατηγορίαweb design
Ημερομηνία 12/02/2016
Από G.F.

Tags

responsive,webdesign, web, mobiles