best-friends.jpg

Πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι το Social Bookmarking

Δημιουργώντας συνδέσμους για την ιστοσελίδα σας, το λεγόμενο backlinking, αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας αλλά και conversion (μετατροπή επισκεψιμότητας σε πώληση) σε ενδεχόμενη προώθηση αγαθών και υπηρεσιών. Μέσα από το παρόν άρθρο θα δούμε από κοντά και θα εξετάσουμε το ρόλο του Social Bookmarking το 2014 και πως από μια απλή SEO λειτουργία έχει μετατραπεί στο απόλυτο εργαλείο. Τέλος θα αναφέρουμε τις 10 καλύτερες ιστοσελίδες όπου μπορείτε να κάνετε Bookmarking.

Δημιουργήστε την Στρατηγική σας μέσα από το Social Bookmarking

Βέβαια για να μπορέσετε να κατανοήσετε πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι το SB θα πρέπει πρωτίστως να δημιουργήσετε μια σωστή στρατηγική, όπου μέρος αυτής θα είναι και το SB. Αποτελεί μια από τις πιο δυνατές μεθόδους στο διαδικτυακό Marketing και το χρησιμοποιούν ακόμα και οι μεγαλύτεροι SEO Experts σε όλο τον κόσμο. Το κύριο νόημα πίσω από αυτή την τεχνική είναι να ‘’δώσουμε’’ τον σύνδεσμό (Url) της σελίδας μας σε κάποιες ιστοσελίδες, με χρήματα ή δωρεάν, που θα μας βοηθήσουν, στις λέξεις-κλειδιά που θέλουμε, να είμαστε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης όπως είναι:

  • Το Google
  • To Bing
  • To Yahoo

Τι είναι το Social Bookmarking;

Αποτελεί μια μέθοδο όπου οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν, να βρουν αλλά και να διαχειριστούν bookmarks από ιστοσελίδες του Internet με την βοήθεια ετικετών, λέξεων-κλειδιά μέσα από σελίδες όπως είναι το Twitter, το Google Plus αλλά και το Digg. Σε παρακάτω ενότητα θα βρείτε ποια είναι τα 10 καλύτερα sites για να κάνετε Social Bookmarking.

Έτσι από την στιγμή που θα κάνετε Bookmarked το url της ιστοσελίδα σας μπορείτε, τόσο εσείς όσο και ο καθένας, να έχετε πρόσβασή σε αυτή την πληροφορία από οποιοδήποτε σημείο ή υπολογιστή θέλετε. Μέσα όμως από την Πολιτική Απορρήτου που έχει η κάθε σελίδα που κάνετε Bookmarking έχετε την δυνατότητα να έχετε αυτή την πληροφόρηση ιδιωτική ή σε δημόσια θέα. Αν είναι δημόσια τότε το βλέπουν όλοι, αν είναι ιδιωτική τότε θα το δουν μόνο ορισμένοι. Και στις δύο περιπτώσεις ο χρήστης θα μπορέσει να διαβάσει αυτά που του επιτρέπετε εσείς να διαβάσει.

Top10 Social Bookmarking Sites

To Social bookmarking είναι ένα εργαλείο για να δώσουμε μια ενεργή παρουσία της ιστοσελίδας μας μέσα στο χώρο του Διαδικτύου. Επί προσθέτως, αν βάλετε με έξυπνη τακτική ή στρατηγική τα links σας σε ιστοσελίδες που έχουν την μορφή των dofollow links τότε θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε και τη δικιά σας σελίδα αλλά και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί προγραμματιστές δημιούργησαν αυτοματοποιημένα προγράμματα όπου κάποιος μπορούσε να κάνει social bookmarking σε 100 site μέσα σε λίγα δεύτερα. Πλέον με το λανσάρισμα των νέων αλγορίθμων ασφαλείας από την Google ο μόνος τρόπος για να το κάνετε είναι ο χειροκίνητος και μόνο αυτός. Τα 10 πιο δημοφιλή sites για να κάνετε Social Bookmarking είναι:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Delicious
  • Reddit
  • SlashDot-είναι περισσότερο για ιστοσελίδες που αφορούν την τεχνολογία
  • StumbleUpon
  • Fark
  • Digg
  • Folkd

O χειροκίνητος τρόπος αποτελεί και τον πιο καθοριστικό μιας και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτικός έτσι ώστε να αποκτήσετε αύξηση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας. Επίσης αποτελεί έναν ακόμα πιο γρήγορο τρόπο έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να γίνει indexed από τις σελίδες αναζήτησης.

Λεπτομέρειες

Κατηγορίαinternet-marketing
Ημερομηνία 26/10/2015
Από G.F.

Tags

internet-marketing, ,seo, social bookmarking, social media